Dzīvokļa vēstkopas arhīvs
Rich 27/04/05 11:14
vannas ievietoshana
kaadus priekshdarbus buutu veelams veikt pirms vannas ietuuciishanas vannasistabaa, ja :
- betoneeta griida, nekaa virsuu nav;
- "mitrumizturiigais" regjipsis sienaam, nekaa virsuu nav
vai/kaa apstraadaat regj/griidu pirms tam ?
(to visu peec tam paredzeets izfliizeet) --
Rich
alfaplusit 27/04/05 11:21
Re: vannas ievietoshana
varbuut tomeer vajadzeetu fliizeet pirms ienes vannu, ne?
Janis Berzins 27/04/05 11:25
RE: vannas ievietoshana
Visu noklaat ar hidroizolaacijas mastiku, piemeeram MIRA.
Labaak jau izfliizeet pirms tam, mazaaks risks vannu apskaadeet.
Janis
Rich 27/04/05 11:28
visu, griidu arii ?
bet ja vannu gribaas smuki "ieklekseet", piefliizeejot malas klaat ?
arii fliizeet saakumaa un peec tam ziekjeet klaat tikai ?
kaa ar vietaam kur ir lielaaks gabals no sienas - tur jau buus jaaliek arii kaada fliiziite, kaa tas pasaakums tureesies pie gludas vannas un fliizes ?
alfaplusit 27/04/05 11:34
bet tu iedomaajies kaa paliidiisi zem un aiz vannas, lai nofliizeetu sienu un griidu.....
ja grib tikai "fasaadi, tad protams stiep vannu un apliimee apkaart. viss atkariigs no izdomas.
es liku trubas, fliizeeju sienas un griidu un tad liku vannu.
ir jau visaadi maisiijumi uudensizturiigie, kas noder shiim lietaam, lai kaimini arii var dziivot
es izmantoju SOPRO FBK Nr.1 un SOPRO 372.
Andris Sprogis 27/04/05 11:35
tieshi taa, ja nu galiigi nevar iztikt bez vannas un fliizeeshana paredzeeta peec nedeeljas, tad var ielikt, bet uz fliizeeshanas laiku iznjemt aaraa :) citaadi buus kaa man - meistars fliizi iemeta vannaa (bija vecaa chugunniece, likaas, ka baigi laba, atjaunojaam tipa emalju, tagad viss nost... un emaljas noieshana saakaas no taas vietas, kur bija kritusii fliize)
andris tagad zinu, ka vannas emalju atjaunot taa, lai buutu kvalitatiivi & ilglaiciigi, laikam vispaar nevar... arii citiem ir shaadas probleemas :(
Rich 27/04/05 11:57
mnjaa. slikti tik ir tas, ka, lai ienestu vannu, ir jaaizskruuvee dalja sienas, attieciigi pilniigi visu izfliizeet nevarees uzreiz :)
alfaplusit 27/04/05 12:02
stuura vannu jaaliek, ne?
Rich 27/04/05 12:05
neatkariigi no taa, kaadu vannu liks, tur ieneshanai bish buus jaaizskruuvee ;)
Ugis 27/04/05 12:38
:)
Teff tur newaidzees arii bish _maajas_ aarsienu noskruuweet? :)
uga
Rich 27/04/05 12:44
phh. tur aarsienu vieniigi ar kaut kaadu pneimatisko aamuru pa nedeelju vareetu paskruuveet :>
bet nee, aardurvis it kaa ir pietiekami platas :)
Karlis 27/04/05 12:45
Principaa - jaafliizee labaak pirms tam, atstaajot nefliizeetu tikai vienu fliizhu rindu, to kas gar pashu vannas malu buus, to uzliimees veelaak.
Griidu ja taisaas fliizeet, tad arii pirms, es gan neredzu vajadziibu vispaar zem vannas fliizeet, ja nodroshinaats ka tur uudens nekur garaam netecees. Pietiktu vienkaarshi izbetoneet ar nelielu sliipumu, taa lai uudens tek no kakta aaraa.
Protams, ka viss paprieksh divreiz jaagruntee ar kaadu mitrumatgruudosho grunti, peectam jaahidroizolee ar kaadu mastiku, un jaalieto laba mitrumizturiigaa fliizhu liime.
--
KPL, arii ar izaardiitu sanmezglu
MARIO 27/04/05 12:45
A silto griidu neliks?
M.
Rich 27/04/05 12:57
bija doma, bet ts shobriid ir ~40% varbuutiiba :)
vai tas kaa ietekmee visu sho padariishanu (ja neskaita to, ka zem vannas laikam iipashi liela jeega likt nav)
agriss 27/04/05 13:09
kopsh es ieliku vanasistabaa silto griidu, taa visi radi ciemojoties uz turieni iet exkursijaa un juusmo par to. Es esmu jau pieradis pie taa un jau shtukoju uzlabot ventilaacijas sisteemu un zem spoguljiem palikt apsildi lai peec dushoshanaas var bez spogulju tiiriishanas iztikt
agriss
alfaplusit 27/04/05 13:23
klau, cik reaali W/m2 apeed taa griidas apsilde?
es saprotu pirmajaa staavaa ir viens pateerins, otrajaa cits atbilstoshi.
a/
agriss 27/04/05 13:27
vairaak infa ir www.devi.lv, bet nu man pasham vannasistabaa nav radiators, vai siltaa uudens caurule, taapeec man griida ir kaa pamatapsilde un ja pareizi atceros tad reekjinajaju apmeeram 150W/m2, meenesii tas prasa apmeeram 7-8 Ls elektroenergjijas pateerinja palielinashanos uz maniem apmeeram 3m2
agriss
Vineta 27/04/05 15:05
Es ar ieteikti likt griidas apsildi. Nav daargi uz kopeejaa fona, toties, cik patiikami. :)
A izmaksas var reguleet, sildot vairaak/mazaak un ja galiigi budzjets spiezj, tad vienmeer var izsleegt to uzparikti.
Vineta
alfaplusit 27/04/05 15:12
doma laba, bet ja man pastaaviigs elektriibas reekins ir Ls 10 meenesii, tad te mineetie Extra Ls 7-8 ir paaraak liels blieziens, ne?
Mario 27/04/05 15:30
Ja koridori pie ieejas durvim ir paredzetas fliizes iesaku arii tur likt silto griidu.
Ziemaa tas atmaksaajas jo pie durviim neveidojas pelkjes un apavi no riita vienmeer ir sausi.
Tika noveeroc Itaalijaa sleepojot un realizeec jaunajaa dziivoklii.
Noteikti nevaig ekonomet uz programmejamiem siltuma regulatoriem tie aatri atmaksaajas.
Mario 27/04/05 15:30
Eu a vanuu taksh lai ienestu var uz saaniem sagaazt! jeb tu to vannu ar visu uudeni taisies nest ka sienaa caurumi jaataisa?
Ja vanna nav chuguna bet akrila vai blekja tad jaarekjinaas ka taa deformeejas kad tajaa ielej uudeni vai iekaapj.
Akrila vannaam uz malas uzseezhoties taa liecas uz leju taa kaa reekjinies ka ja gribi panakt hermetisku risinaajumu lai uudens netek zem vannas vajag nostiprinaat malas pie kuraam naaks klaat fliizes lai taas nedeformeejas slodzes rezultaataa.
Rich 27/04/05 15:34
shiibriizha "durvju caurums" vannasistabai ir ljoti shaurs. pie tam saanos garenas formas telpai. taa ka 99%, ka naaksies tur bish pajaukt vienu stuuri nost tai koka starpsienas kosntrukcijai :)
MARIO 27/04/05 15:39
Ja kaa sildelements ir dvielju zhaaveetaajs, tad griida nav jaasilda vislaik, uzliek reguatoru ar taimeri (tas gan arii kaut ko maksaa) lai no riita uz celshanos iesleedz, vakaraa un pietiek. un manupraat 2m2pilniigi pietiek, lai silts pie vannas (zem jau nav jaasilda) un pie poda plekjiitii kur kaajas liek (galvenais pashu podu nesildiit :). Un ja juut ka padaargu, tad vienmer ar atsleegt pavisam nost kaa Vineta teica.
M.
Vineta 27/04/05 17:14
Man gan jau ka nav 7-8 ls, gruuti pateikt, cik no kopeejiem 200-300 kW apeed griida. Sildiits tiek automaatiski no riita un vakaraa un nevis lai karsta griida, bet tikai drusku silta.
Tas, ko gribeeju teikt - ja tagad neieliksi to silto griidu, tad, pienaakot labaakiem laikiem, kad nebuus jaaskaita lati par elektriibu, buus daudz gruutaak to izveikt.
Vineta p. s. Par koridori laba ideja, zjeel, ka savulaik neviens to nepateica.
Rukicc 27/04/05 17:29
Man par koridori bija doam ka jaachinii apavu plaukts ar sildiisanu un piespiedu ventilaaciju lai iesviidusho kurpju aromaats pa dziivokli nestaigaa.....:)
-------------
Rukicc
alfaplusit 27/04/05 17:31
laba doma:) Un piespiedu ventilaacija to smaku vienmeerigi izplatiis pa visu telpu a
Janis Berzins 27/04/05 17:45
Visaadi apsildaami skapiishi ir sheit apluukojami, IMHO FAN tirgo shiis firmas razhojumus.
www.neria.cz
Silto grД«du jau ne tikai ar elektriibu var sildiit, var arii apkures trubas savilkt.
Janis
Arnis Rukis 27/04/05 18:03
Ventilaacija uz skursteni nevis uz visu telpu.....:)
-----------
Rukicc
alfaplusit 27/04/05 18:07
tas bija joks :) protams, ka taa
a/
agriss 27/04/05 18:12
varbuut kaads zin kur var dabuut to apavu ''Feenu'' tipa taadu aparaatu kuram ir vairaakas cauruliites kuras ieliek apavos un tad tas aparaats puush remdenu gaisu apavos. Tadu redzeeju Latvenergo
Energoefektivitates centraa P. Briezja ielaa, bet dazjos lielveikalos iegaaju un neatradu agriss
MARIO 27/04/05 18:39
Lietoju siltaa gaisa puuti, taadu ar 4aam sljaukaam, puush siltu (ne karstu gaisu), ir pat ar taimeri. Tikai maksaa padaargi ~5x Ls. Un ljoti smirdiigua apavus caurpuust vareetu nebuut aromaatiski :)
M.
MARIO 27/04/05 19:03
Nopirku kaadu gadu vai divus atpakalj tajaa Elektroskandija (bet tur gan tikai juridiskiem laikam tirgoja) kas atrodas Krustpils ielas saakumaa netaalu no slaavu aplja.
M.
Mario 27/04/05 19:03
Nu tikai veel pasaki ka tev durvis ir shauraakas par 50cm un ka tev pa vinjam jaaiet iekshaa saaniski.
Saliidzinaajumam cilveeka plecu platums ir ap 50cm.
Atri paskatoties vannu augstums ir no 45-50cm bez kaajaam.
Ja nu vieniigi tev tur paredzeeta kaada vanna kuraa no izlietnes lecot var nirt.
Un ja vannu var dabuut vertikaali iekshaa pa durvim tad to noteikti var iegroziit lai noliktu tur kur tai naakas protams ja tur nemaisa izlietne vai tieshi pretiim jau nav ielikts pods.
Mario 27/04/05 19:04
apkures trubas var tikai tad ja apkuree cirkulee uudens ar temperatuuru zem
50 graadiem un to ir iespejams reguleet citaadi buus ugunsnedroshi un kaajaas buus javelk azbesta chiibinjas un jaavalkaa termoapenes.
Rich 27/04/05 19:22
tieshi pretii ir pods un blakus podam virzienaa, kur vajag vannu, ir izlietne.
bija situeishaans, kad vajadzeeja vienkaarshi podu pirms ziemas un vanna tad vispaar nebija paredzeeta :)
Janis Berzins 27/04/05 19:24
Apkures radiatoros var cirkuleet kaut 110 graadu uudens, silto griidu uudeni jauc un temp regulee atseviskjs devaiss, kursh no taa varen karstaa panjem tikai tik, lai caur griidaam cirkuleetu akuraat 40 graadi vai cik nu ir iereguleets.
Janis
alfaplusit 27/04/05 19:27
var jau likt uz atgaitas trubas arii. un nebuus 70 graadi, bet kaadi 20+
a/
Karlis 28/04/05 10:37
vareetu buut vienkaarshaak iznjemt durvju stenderi, cohums kljuus par ~7cm plataaks.
Man kaareiz tamdeelj durvju stenderes veel netiek monteetas:)
Parasti jau vannas nau garaakas par 170 (manaa gadiijumaa vaig 160) - un vieglu akrila vannu vareetu arii caur normaalaam durviim iedabuut, vertikaali. Peectam ielociit vietaa.
Tiesa gan, originaalo vannas kaaju vietaa man prasaas kaada bish nopietnaaka konstrukcija, lai vanna neljodziitos vinjai pieskaroties vien. Attieciigajai konstrukcijai cerams derees UA-50 profilu atgriezumi:)
--
KPL